Alles over de cursus boekhouden

Ambieer je een baan als boekhoudkundig medewerker? In dit geval is het goed mogelijk om een cursus boekhouden te volgen. Met deze cursus maak je kennis met boekhouding en krijg je inzicht in diverse boekhoudtechnieken. Zodra je 10 lessen hebt afgerond heb je al veel meer informatie over boekhouden. De cursus boekhouden is een interessante opleiding voor iedereen die wil werken in de boekhouding, maar ook voor mensen die een eigen bedrijf hebben en zelf de boekhouding willen doen. Ook als je zelf administratief medewerker bent kan het lonen om deze cursus extra te volgen. Hiermee maak je jezelf meer waardevol voor je werkgever.

 

Cursus boekhouden: opleiding en vervolg

De cursus Basiskennis Boekhouden bestaat uit een aantal onderdelen. Zo ga je niet alleen aan de slag met grootboekrekeningen en de kolommenbalans, maar ook met het eigen vermogen, vreemd vermogen, de balans, belastingen, inkopen en verkopen, duurzame productiemiddelen en meer. Alle belangrijke onderdelen komen aan bod. Je hebt geen specifieke opleiding nodig om deze cursus te doen. Wel is het handig als je de Nederlandse taal in woord en geschrift goed beheerst. De opleiding bestaat uit 10 lessen die ieder drie uur duren. Je wordt goed voorbereid op de examens, welke worden afgenomen door de Associatie voor Examinering.

 

Nadat je de cursus boekhouden hebt afgerond kun je er nog voor kiezen om een vervolgopleiding te doen. Je kunt denken aan Basiskennis Calculatie en Praktijkdiploma Boekhouden. Hiermee verdiep je jezelf meer in financiële administratie en kun je nog verder groeien.