De beste strand hoeden voor dames

Nu het weer volop zomer is en mensen graag naar het strand. Voor een goede stranddag heb je verschillende dingen nodig die je niet moet vergeten. Hieronder vallen natuurlijk zonnebrand, een strandhanddoek, een zonnebril en een mooie strand hoed dames. Strandhoeden zijn er in verschillende soorten en maten, allemaal bedoeld om je gezicht fijn in de schaduw te kunnen houden. In dit artikel zetten we de beste strand hoeden voor je op een rij, samen met de dingen waar een strandhoed voor dames zoal aan moet voldoen.  

Waar moet een strandhoed aan voldoen 

Zoals gezegd is de eerste functie van een strandhoed om je gezicht in de schaduw en uit de zon te kunnen houden. Dit is belangrijk omdat je natuurlijk niet wilt verbranden op een mooie zomerdag aan het strand. Op een strand is weinig schaduw en het is goed om verbranding te voorkomen door zonnebrand, een strand hoed en een bijvoorbeeld een parasol of windscherm mee te nemen. Naast dat een strandhoed dus beschermt tegen verbranding, kan je door een strandhoed beter zien in de felle zon. Vaak wordt je door de felle zon en het witte zand enigszins verblind op het strand. Naast een zonnebril is een strand hoed dames dus echt wel een ‘must’ voor een geslaagde stranddag.  

Welke strandhoeden zijn er 

Maar welke strandhoeden zijn er dan? Er zijn veel verschillende strandhoeden waaruit je kan kiezen. Vele strand hoeden zijn gemaakt van ‘straw’, een vlechtwerk van stro, of een andere lichte stof zoals katoen. Dit zorgt ervoor dat het materiaal ‘ademt’ en je dus niet al te veel gaat zweten met warm weer. Dit is dan ook waar je het beste op kan letten als het gaat om het kiezen van een strandhoed. Zorg ervoor dat het materiaal niet te dik is en tevens licht zodat je niets extra’s hoeft mee te zeulen op je stranddag of op reis. Verder kan je kiezen voor een strandhoed met een bredere omtrek zodat deze ook je schouders in de schaduw brengt. Als je dus op zoek bent naar een strandhoed die de meeste schaduw brengt, is een oversized strand hoed de beste optie. Verder zijn er ook zonnekleppen, voor een meer sportieve look, of kan je gaan voor een middelmaatje, die vooral je gezicht beschermd in de zon.