De voordelen van een pocketvering matras ten opzichte van andere matrassen

pocketvering matras

Een goed matras is zo belangrijk voor je nachtrust en gezondheid. Mensen onderschatten dit nog altijd. Je matras kan ervoor zorgen dat je rugklachten krijgt, slecht slaapt of pijnlijke spieren hebt. Dat kan allemaal veroorzaakt worden door een slecht matras. Een pocketvering matras is echter een goede keuze als je juist lekker wil slapen en geen zin hebt in lichamelijke klachten.

pocketvering matras

Wat is een pocketvering matras

 

Een pocket matras is een matras met veren die afzonderlijk verpakt zijn in zakjes van een synthetisch materiaal. Het zakje – in het Engels noem je dat een pocket – dat om de veer heen zit zorgt ervoor dat de veren niet in elkaar blijven steken of haken. De pockets worden bij elkaar gehouden door een schuimrubber omlijsting. De schuimrubber omlijstingen is belangrijk om het matras goed bij elkaar te houden maar heeft ook een nadeel. Het is afhankelijk van het merk hoe breed deze schuimrubber rand is maar vaak is deze rand wel van 5 cm tot 15 cm breed. Het pocketvering matras is het meest verkochte matras in Nederland. 

pocketvering matras

Stevigheid

 

Het matras is vooral populair omdat het heel stevig is. Een pocketvering matras kan best wat hebben en is overal heel goed voor je rug. Je hoeft niet bang te zijn dat het matras snel zal slijten. Dankzij de pockets gaat het lang mee. Een nieuw matras kan zeker tien jaar wachten en dat maakt het dan ook een duurzame investering.