Droogloopmat én schoonloopmat?

Droogloopmat standaard

Wat bepaalt de keuze in het type droog- en schoonloopmatten? Simpel. Bij een droogloopmat ligt het accent op het opnemen van water, terwijl de schoonloopmat vooral bedoeld is om vuil te verwijderen. Vaak kun je het beste bij de voordeur een droogloopmat nemen en bij de achterdeur een schoonloopmat. Ook handig is een combinatie bij de voordeur. De schoonloopmat leg je buiten neer, zodat het ergste vuil er af is voor je naar binnen gaat. In huis kan je oog dan vallen op een leuke stijlvolle droogloopmat.

 

Er bestaan ook matten met beide functies in één. Die verwijderen vuil en kunnen tegelijk flink wat water absorberen. Ideaal voor een hectisch huishouden waar veel in en uitloop is. Zo houd je de entree gemakkelijker schoon en daarmee ook de rest van het huis. Die tijd die je anders kwijt was met stofzuigen en dweilen kun je wel beter besteden!

 

Mat op maat

Er is een groot assortiment aan zowel droog- als schoonloopmatten te vinden. Handig is de mogelijkheid om deurmatten op maat te bestellen. Dit geldt voor beide typen mat. Je kunt een deurmat laten snijden in de standaard rechthoekige vorm, maar ook in de vorm van een cirkel, ellips of ovaal. Bij een deurmat op maat zit geen rubberen rand, wat de mat uitermate geschikt maakt voor een uitsparing in de betonnen of houten vloer in de gang.

 

Kies je voor een kant-en-klare deurmat, ook dan zijn er vele mogelijkheden. Standaard maten zijn 40 bij 60, 60 bij 80, 60 bij 180 en 80 bij 120 centimeter. Ook voor wie een deurmat op de vloer en dus niet in een uitsparing nodig heeft, is de keuze in het kleurenpalet reuze. Bij de juiste woonwinkel hebben alle droog- deurmatten een onderlaag die als antislipmat fungeert. Voorkomt uitglijders!