Mobiel blijven met behulp van een drempelhulp voor de auto

Wanneer je tijdelijk of permanent afhankelijk wordt van een rolstoel of scootmobiel, blijkt het een uitdaging te zijn om even mobiel te blijven zoals hiervoor. Ondanks wetgeving en diverse aanpassingen in het hele land, vergt mobiel blijven meer voorbereiding.

Aanpassingen voor vervoer zijn echter in vrijwel iedere situatie mogelijk, waarbij een drempelhulp of oprijplaat voor auto’s en andere voertuigen in alle vormen en maten beschikbaar is. Met behulp hiervan kan er nog altijd gebruik gemaakt worden van voertuigen om van A naar B te komen.

Oprijplaat voor een bus of auto

Met een oprijplaat voor bus of auto kan een scootmobiel of rolstoel eenvoudig worden vervoerd. Hierbij kan gekozen worden voor diverse modellen, afhankelijk van de behoefte en het voertuig. Met een oprijplaat kan een rolstoel of scootmobiel de auto of bus worden ingereden. Dit voorkomt overmatig tillen, wat ook voor de bestuurder prettig is en reizen makkelijker maakt.

Er kan hierbij gekozen worden voor opbouwbare modellen. Deze zijn makkelijk mee te nemen en in te zetten. Lichtgewicht modellen of modellen die verrijdbaar zijn kunnen bovendien worden meegenomen naar locaties waar geen goede aanpassingen beschikbaar zijn voor mensen in een rolstoel of scootmobiel.

Ook kiezen veel mensen voor een drempelhulp thuis. Woningen die in eerste instantie niet geschikt waren voor mensen in een rolstoel of scootmobiel kunnen zo alsnog goed bewoonbaar blijven. Hierbij moet wel worden opgemerkt dat ook binnenshuis vaak aanpassingen nodig zijn om het huis optimaal bewoonbaar te houden.

Sommige aanpassingen worden vergoed. Dit kan besproken worden met de verzekeraar. Bij tijdelijke immobiliteit kan ook vanuit ziekenhuizen soms een regeling getroffen worden voor een tijdelijke drempelhulp of oprijplaat