Mooiste binnenland van Italië

Toscane

Een van de meest mooie binnenlanden van Italië kun je Toscane wel noemen, prachtige heuvels, uitgestrekte olijf en wijngaarden, schitterende heuvels, boerderijen en kronkelige weggetjes. Het gebied is ook bekend om zijn heerlijke wijnen, met Piemonte samen de beste wijnstreek die Italië kent. Niet voor niets zijn er meerdere dorpen benoemd tot mooiste dorpen van het land, vergeet niet het historische centrum van Florence en Pisa. Heuvellandschappen die je ergens anders niet zal vinden, ontdek snel deze regio.

Toscane

Wandelen in Lucca

 

Ben je een liefhebber van wandelen en cultuur, dan is Lucca een geschikte stad voor jou. De stadsmuren van de stad worden nu gebruikt als wandel en fietspaden, en zijn nog intact. Via de stadswallen heb je een prachtig uitzicht over het historisch museum, het stratenplan verraad dat de stad gesticht is door de oude Romeinen. Verder vind je in de stad veel kerken, beklim de middeleeuwse Torre Guinigi waarbij de eiken groeien op de top. Volgens veel mensen is Siena ook een van de mooiste steden, hier is de historie zo mooi bewaard gebleven.

 

Pittoreske dorpjes

 

Natuurlijk heeft Toscane prachtige steden, maar je mag ook de pittoreske dorpjes niet vergeten. Er zijn vele middeleeuwse dorpjes in de regio te vinden, een rondreis door de regio is zeker de moeite waard om te doen. Eten speelt ook een belangrijke rol in het dagelijks leven, het is erg leuk en lekker om de lokale keuken te proeven. Het waterpark mag je niet vergeten als je wat vertier zoekt, dit park vol met waterglijbanen en animatieteam met allerlei activiteiten is goed voor een dagje lekker ontspannen.