Renault onderdelen, nieuw of tweedehands?

Wanneer je bezig bent met reparaties aan jouw Renault of onderdelen nodig hebt voor een restauratieproject zul je ongetwijfeld voor de keuze komen tussen nieuwe, tweedehands of wellicht zelfs gereviseerde Renault onderdelen. Maar wat is nu de beste keuze en zijn er nog dingen waar je op moet letten? Wij leggen het je graag uit in dit artikel zodat jij een goede keuze kan maken. 

Tweedehands Renault onderdelen voordelen

De voordelen van tweedehands onderdelen zijn dat ze vaak goedkoper zijn dan nieuwe onderdelen. Ook zijn er erg veel van beschikbaar in vele kleuren en soorten. Vaak is het een makkelijke en goedkope manier om aan onderdelen te komen en daardoor ook een van de goedkoopste. Je bespaard al snel 50% op de nieuwwaarde van de onderdelen en de onderdelen zijn in veel gevallen nog net zo goed!

 

Voor carrosserie onderdelen is de keuze voor tweedehands soms wel zo makkelijk. Zo is het onderdeel al geverfd, je moet alleen wel even kijken naar de juiste kleur zodat je geen paarse Renault Twingo voorbumper op je gele Renault Twingo hebt. 

Nieuwe Renault onderdelen voordelen

De voordelen van nieuwe onderdelen zijn dat nieuwe onderdelen altijd in goede staat zijn. Je betaald wellicht iets meer dan bij tweedehands of gereviseerde onderdelen, maar je koopt daar wel een stukje zekerheid voor terug. Ook ziet het onderdeel er altijd netjes uit, waar dit bij een tweedehands onderdeel soms nog wel eens tegen kan vallen. 

Gereviseerde Renault onderdelen

De laatste optie is om te kiezen voor gereviseerde onderdelen. Gereviseerde onderdelen zijn reeds een periode gebruikt, maar zijn zo veel mogelijk naar nieuwstaat hersteld. In dit geval gaat het product vaak nog een heel leven mee en kun je toch makkelijk besparen zonder in te leveren op de kwaliteit. Je hebt dus het beste van beide werelden. Wil je echt nieuwstaat dan zul je toch voor een nieuw onderdeel moeten gaan, maar je hoeft het vanwege de levensduur niet te laten. 

Keuze gemaakt?

We hopen je geholpen te hebben bij je keuze voor nieuwe Renault onderdelen. Hopelijk is jouw auto binnenkort weer helemaal klaar om te gaan.