Robotmaaier vergelijken voor de aanschaf loont de moeite

Een robotmaaier vergelijken is altijd slim voordat je deze ook daadwerkelijk aanschaft. Wil je graag een mooi gazon maar heb je weinig tijd of zin om dit ook goed te onderhouden? Dan kun je het iemand anders vragen om bij te houden maar een robotmaaier kan zeker ook uitkomst bieden.

Leg de grensdraden goed aan

Een robotmaaier is zeker geen voordelige aanschaf maar dan heb je wel wat. Voordat je de maaier de eerste keer ook echt kunt gebruiken leg je grensdraden aan over het gazon zodat duidelijk is tot hoever er gemaaid kan worden. Dit voorkomt dat de robotmaaier te ver gaat en bijvoorbeeld ook het plantsoen mee zou nemen op zijn route. De grensdraden liggen op het gazon of net eronder. Als je ervoor kiest regelmatig het mos en onkruid uit het gazon te steken is het verstandig de grensdraden een aantal centimeter onder de grond  te leggen zodat je deze niet iedere keer mee lostrekt. Kijk voordat je de draden definitief bevestigt altijd goed of de robotmaaier het juiste rondje loopt. Als dit allemaal klopt kun je ze alsnog vastzetten.
Zorg voor een goede accu

Een robotmaaier werkt op een accu die een aantal jaar mee kan gaan. Als de accu versleten is, is het verstandig een nieuwe aan te schaffen die ook daadwerkelijk bij het apparaat past omdat dit het beste resultaat zal opleveren. De accu controleer je het beste als de maaier in de wintertijd niet gebruikt wordt. De accu wordt tussen de maaibeurten door automatisch opgeladen op het laadstation dat bij de robotmaaier hoort. Zorg er altijd voor dat dit laadstation beschut staat zodat het niet iedere keer kletsnat wordt als het regent.
Kies het juiste programma

De robotmaaier kun je zelf programmeren om te maaien. Hiermee geef je aan hoe vaak er gemaaid wordt en op welke stand dit gebeurt. Ook programmeer je welke route hij aflegt. Als dit eenmaal goed klopt hoef je er feitelijk ook weinig meer aan te veranderen en kan de maaier iedere keer hetzelfde rondje doen. Zorg er voor dat het gras altijd droog is als je gaat maaien want dit geeft het beste en mooiste resultaat.
Verschillende sensoren mogelijk

Een robotmaaier heeft diverse ingebouwde sensoren maar dit kan per model ook nog verschillen. Kijk altijd wat jij belangrijk vindt dat de maaier kan. Als je bijvoorbeeld een tuin hebt waarin nogal wat bomen staan dan is het belangrijk dat de maaier over een botssensor beschikt. Op het moment dat hij de bomen raakt zal de maaier gewoon omkeren. Een tuin hoeft niet perse vlak te zijn om te kunnen maaien met een robotmaaier. Als er wat steilere stukken in zijn is dat geen probleem zolang de robotmaaier over een kantelsensor beschikt. Deze voorkomt namelijk dat de maaier op zijn kant rolt en niet meer verder kan als hij op een wat steiler stuk aan het maaien is.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.