Voordelig rijden met een occasion

Waarom een nieuwe auto kopen als je ruime keuze hebt tussen Renault occasions? Het aanbod van tweedehands auto’s is de afgelopen jaren enorm gestegen. Ook tijdens de crisis als gevolg van het Coronavirus is er een lift te zien in het aantal consumenten die kiest voor een gebruikte auto. Het zijn namelijk vaak auto’s die nog jaren mee kunnen en daarnaast met net zoveel comfort rijden. Voordelen zijn daarnaast natuurlijk het aanzienlijk bedrag dat je bespaart op de aanschaf, maar ook over onderhoud hoef je je geen zorgen te maken.

Onderhoud

Tweedehandsauto’s hebben het imago dat de onderhoudskosten hiervan hoog liggen omdat deze vaker naar de garage moeten. In werkelijkheid wordt dit in vrijwel alle gevallen gebalanceerd door een aantal dingen. Ten eerste is natuurlijk de aanschafprijs velen malen lager waardoor je daar al veel geld op bespaard. Maar het onderhoud van een nieuwe auto kost vaak juist meer. Dit komt omdat een nieuwe auto vaak naar de dealer moet waar deze gekocht is, en daar nieuwe onderdelen krijgt. Een tweedehands auto kan je in principe naar elke garage brengen, ook de goedkopere bij jou in de buurt. Je krijgt daar vaak ook nog eens goedkopere onderdelen.

Let op eerder onderhoud

Onderhoudskosten worden hoog wanneer je auto vaker grote onderhoudsbeurten nodig heeft. Check daarom voor aanschaf van de tweedehands auto de geschiedenis van de APK keuringen en andere onderhoudsbeurten. Dit geeft je inzicht in gebreken in het verleden. Daarnaast geldt over het algemeen dat een recentere APK keuring leidt tot minder hoge kosten in de toekomst.

Onderhandelen

Anders dan bij nieuwe auto’s heb je bij occasions vaak de mogelijkheid om te onderhandelen over de aanschafprijs. Ford occasions kun je op deze manier bijvoorbeeld met een fikse korting regelen. Onderhandelen is voor veel mensen spannend. Vergeet niet dat dit heel normaal is en dat de verkoper hier in de meeste gevallen ook vanuit gaat. Door je vriendelijk op te stellen behaal je een gunfactor bij de verkoper die je kan helpen bij het behalen van een redelijke prijs voor de auto.

Tot slot kun je natuurlijk de auto na een aantal jaren gebruik zelf ook weer verkopen. Je kan hiermee weer een bedrag terugverdienen en dit zo aftrekken van de aanschafprijs. Het optelplaatje samen zorgt ervoor dat je over het algemeen zeer voordelig rijdt met hetzelfde gemak van een nieuwe auto.